Godfried Beumers

 'AL WEER 45 JAAR MAAK IK MET HARTSTOCHT THEATER'

                                                                                                                                                                                    Foto: Patricia Steur                                                                                 
Wonend in Nijmegen, maar werkend in heel Nederland, vertel ik - meestal alleen en soms samen met muzikanten - in theaters en zorginstellingen, tijdens symposia, congressen, op bijzondere bijeenkomsten zoals huwelijken of bij een  galadiner. Of gewoon bij iemand thuis, want ook dat kan! Tevens regisseer ik
poppentheater, maskerspel, vertel- en tekst- theater en spektakel. Daarnaast schrijf ik theaterteksten en (non)fictie. Ook voor privélessen ben ik te benaderen.                                              

Theater maken is voor mij al 45 jaar vóór alles 'het vertellen van een verhaal' en dat is voor mij een magische bezigheid. Een verteller roept allereerst stilte op en tovert vervolgens met niet meer dan taal personages en landschappen, beelden en gedachten, afstand en nabijheid te voorschijn, en creëert op die manier een wereld die nog niet bestond.
Met behulp van taal, mimiek en verbeeldingskracht, en, waar nodig, met inventief en uitdagend gebruik van een enkel masker, kostuum of attribuut probeer ook ik die magische kracht te vergroten.Volgens mij snakt iedereen bij tijd en wijle naar een goed en waarachtig verhaal. Wat is er mooier dan, al luisterend, te ervaren dat een verhaal iets beweert over ons eigen leven op dit specifieke moment? Bij het vertellen put ik uit een enorme schat aan verhalen, uit alle windrichtingen en over alle denkbare onderwerpen, en kleur die met de realiteit van alledag.

Lees hier mijn CV...

 

 

Stoel