KALENDER 

VRIJDAG 23 MAART
't ONGEKENDE LEVEN VAN J.
VERHALEN IN DE SMEDERIJ
voorafgaand aan de vertellingen houdt Wim de Natris
- gastheer en kunsthistoricus - een inleiding
Galerie Wim de Natris van Dulckenstraat 20 Nijmegen
 
Enkele jaren geleden maakte ik, samen met drie zangeressen van Wrongel & Wei een speciaal programma waarin niet alleen hun fraai gezongen winter- en kerstliederen aan bod kwamen, maar ook vier monologen over de onbekende kinderjaren van Jezus. De stof hiervoor vond ik bij de Antwerpse, middeleeuwse schrijver Jan van Boendale die zeer verrassende verhalen had genoteerd.
In de stijl van Dario Fo's jonglerieën vertel ik wonderlijke gebeurtenissen uit het leven van Jezus' ouders, over diens wonderbaarlijke geboorte, zijn verblijf als vluchteling in Egypte, de ruzie met zijn jeugdvriendjes en veel meer.

 
Ook zonder de liederen van toen, blijven deze monologen - die ik nu als een doorlopend verhaal vóór de pauze vertel - fier overeind staan.
De vier monologen ná de pauze vertellen over de laatste drie jaren van Jezus' leven en vinden ook hun oorsprong in nu anonieme middeleeuwse bronnen. Hilarische verhalen en aangrijpende monologen wisselen elkaar in een pittig tempo af.
Bij het schrijven werd ik niet gedreven door devotie en vroomheid, maar wel door oprechte interesse en nieuwsgierigheid.
 
reacties
'Ik vind zijn stijl heel aangenaam, op de goede plekken
zacht en hard, serieus en ironisch...'

Inloop vanaf 19.30 uur
Lezing:           20.00 uur
Aanvang:       20.30 uur
Galerie de Natris van Dulckenstraat 20 Nijmegen

Toegangsprijs € 12,50 inclusief koffie, thee en een drankje na afloop. Reserveren noodzakelijk via wdnatris@planet.nl
Het aantal plaatsen is beperkt!Stoel