Lekker!

VERRUKKELIJK INDIAAS GERECHT SIMPEL TE MAKEN


Thuis eten we graag lekker en vers en vaak ook nog vegetarisch met een voorkeur voor de Aziatische keuken. Bij menigeen doemt dan meteen het beeld op van een
zwoegende keukenstaf. Maar gelukkig bestaan er toko's die ons kunnen helpen met zorgvuldige samengestelde ingrediënten in potjes en blikjes. Zo komt het klaarmaken van verrukkelijke recepten uit de oosterse keuken binnen bereik. Daarom presenteer ik in LEKKER! deze keer een heerlijke en simpel te bereiden paneergerecht.
Paneer is een jonge Indiase kaas.
Koop in de toko een blok van 400 of 500 gram en ook een potje Garam Masala Curry Pasta (mild) of Kashmiri Masala Curry Pasta (heel pittig) van bijvoorbeeld het merk PASCO.

INGREDIËNTEN
voor 4 personen

* 1 blok paneer en 1 potje Indiase Garam Masala curry pasta (mild) of    Kashmiri Masala curry pasta (heet)
* vier aardappels, twee uien, vier tomaten, 1 à 2 winterwortels
* 2 tenen knoflook en ongeveer 10 geplette cardemons
* rijst (80 tot 100 gram p.p.) en een ruime handvol rozijnen
* 10 à 15 kruidnagelen en 5 à 8  steranijs

BEREIDWIJZE

* snijd de paneer in blokjes van ruim 2 bij 2 centimeter; snijd de aardappels,  tomaten, uien en knoflook niet al te fijn
* verhit een braadpan en gooi er bijna een half pakje roomboter in; laat de boter bruin worden en bak de blokjes paneer tot ze goudglanzend zijn
* voeg de aardappels, uien en tomaten alsook de cardemons toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten; voeg er dan de pasta en evenveel water bij

* breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes sudderen
* kook intussen de rijst mét de kruidnagelen en steranijs in 10 minuten
* giet het water af, voeg de rozijnen toe en laat het geheel 10 minuten staan

* serveer de paneer en rijst met Indiaas brood, pickles en/of chutney

 

Stoel