Nieuwsbrieven


'OPTREDEN VIND IK NOG STEEDS VERRUKKELIJK' 

2017 is nog even een jubileumjaar: ik werd 65 en ik eind november alweer 45 (!) jaar in het theatervak. Precies 35 jaar geleden werd (mede door mij) het Vestzaktheater in Enschede opgericht en dat floreert  nog steeds! 25 jaar geleden richtte ik mijn 'bedrijfje' Theaterinitiatief Venetië en Omstreken op.

In februari van dit jaar startte ik met een aantal uitvoeringen van het in 2016 geschreven Gilgamesj - een heldenepos, waarin het zoeken naar onsterfelijkheid en het accepteren van de eindigheid centraal staan.

In alle jaren waarin ik theater maakte was de dood, en daarmee het leven, een belangrijk thema. En dat is natuurlijk niet zo gek, want er zijn twee dingen zeker in ieders leven: de dag waarop je werd geboren en de dag waarop je het leven verlaat. De afgelopen zomer legde ik de laatste hand aan een nieuwe tekst: JOB - EEN KLAAGLIED. Ik hoop die volgend jaar op de een of andere manier te brengen, maar daarover in een later stadium meer.

Maar eerst ga ik een eigen bewerking van het oud-Indiaas epos RAMAYANA - het lied van Rama - op 3 november in Nijmegen brengen.
Klik in menu links eerst op Nieuwsbrieven en vervolgens oktober!

Op 10 december vertel ik in het heerlijk intieme Vestzaktheater in Enschede mijn eigen versie van GILGAMESJ - een heldenepos.
Klik in menu links eerst op Nieuwsbrieven en vervolgens november!

Op Kerstavond 24 december vertel ik traditiegetrouw in Nijmegen. DUISTERE DINGEN geeft mij de gelegenheid om in duistere verhalen te duiken, terwijl singer/songwriter Kelvin Klaassen in zijn repertoire op zoek gaat naar passend materiaal.
Klik in menu links eerst op Nieuwsbrieven en vervolgens december!

Ook is er al wat meer te vertellen over JOB - een klaaglied.
Klik in menu links eerst op Lekker Belangrijk en vervolgens op Belangrijk!

Ten slotte: Ik heb een vers-van-de-pers-artikel geschreven over de vraag: 'Wat kunnen sprookjes vertellen over de verschillende levensfasen?'
Geïnteresseerd?
Lees verder...

Stoel