Nieuwsbrieven


'IK HERIJK EEN AANTAL GROTE VERHALEN' 

Al weer enkele jaren wijd ik mij aan het herschrijven van grote verhalen uit de wereldliteratuur: De ongekende jaren van J. - gebaseerd op middeleeuwse vertellingen, het oud-Indiaas epos Ramayana, de Soemerische mythe over Gilgamesj en recentelijk JOB - een aanklacht.
'Jij bent niet aan het herschrijven of herscheppen, jij herijkt al die verhalen!' Die opmerking van mijn levensgezel was raak. Ik herijk de verhalen, zo zit dat. Wat is NU hun zeggingskracht?!

Het is begin februari 2019 als ik dit schrijf en mijn plannen om iets te doen met het leven van Franciscus van Assisi, en diens tijdgenoten, krijgen concreet gestalte. Het manuscript is nu 'speelklaar'. De komende maanden zal ik hard moeten werken om uit te zoeken of ik zelf ook in staat ben om deze tekst te spelen! DWAAS vertelt in vier monologen, vertolkt door omstanders, het verhaal van die kleine fransoos, een heilige tegen wil en dank.
Later in het jaar volgt hopelijk de première!  

                                                                                        Foto: Carlo ter Ellen

Voor het seizoen 2018/19 staan er enkele interessante projecten op stapel:

Op 17 maart 2019 is er een uitvoering van JOB - een aanklacht  in Amsterdam. In het voorjaar verschijnt tevens in een kleine oplage en onder de titel JOB - een aanklacht deze monoloog als boekje!
 
Medio mei speel ik in Barchem DE MAN DIE DORRE BOMEN LIET BLOESEMEN. Eind mei speel ik een besloten voorstelling van RAMAYANA - het lied van Rama.

Ook beginnen binnenkort alweer de allereerste voorbereidingen van de TransplantERENdag 2020
 

PS. Alle foto's op deze site waar geen naam bij vermeld staat, zijn door mijzelf - speciaal voor de gelegenheid - gemaakt.

 
Stoel