April

 

 

'DE SPAGAAT TUSSEN SPELEN EN CREËREN'


Terwijl ik repeteer aan JOB - een aanklacht zit mijn hoofd vol verhalen over Franciscus van Assisi, zijn tijdgenoten en de tijd waarin hij leefde en werkte. Mijn werkkamer, waar slechts een klein deel van de tafel is ingericht met Job 's attributen, ligt bezaaid met delen van kostuums, hoeden, attributen en maskers voor DWAAS. Zo heet mijn nieuwste creatie over Francesco.

Na 17 maart, dan speel ik JOB, wil ik eigenlijk meteen aan het werk met die nieuwe solo. 

 

 

DWAAS schreef ik in  de vorm van vier monologen, voorafgegaan door een korte proloog. De gekozen speelstijl is ontleend aan de Italiaanse Commedia dell' Arte en de teksten schreef ik in de stijl van de jonglerieën van Dario Fo.

Aangezien mijn lijf de nodige fysieke beperkingen heeft, zal het nog een hele klus worden om de kenmerken van deze speelstijl te vertalen naar mijn lichamelijk mogelijkheden en onmogelijkheden.

Maar nog steeds geldt voor mij het adagio: 'in de beperking schuilt het meesterschap'. Goddank heb ik geen enkele druk als het gaat om een  premièredatum. Het is denkbaar dat ik tot de conclusie kom dat ik  genoodzaakt zal zijn om andere keuzes te maken, wil het ooit tot een voorstelling komen.

Juist die hoge lat, die ik enkel zelf vaststelde, is zoals altijd mijn uitdaging.

Wordt vast en zeker vervolgd..!

Stoel