DecemberWillem Wilmink was niet alleen een zeer geliefd, maar voor alles ook een toegankelijk schrijver. Hij maakte prachtige bewerkingen van middeleeuwse teksten als Beatrijs, Mariken van Nimwegen en De reis van Sint Brandaan.

Samen met Het Schrijverscollectief werkte hij mee aan onder meer De film van ome Willem, De Taalstraat, J.J. de Bom - voorheen de Kindervriend, De Stratenmakeropzeeshow, De Seniorenshow en De late, late Lienshow.

Daarnaast leverde hij enkele decennia  als een van onze belangrijkste tekstschrijvers een indrukwekkend aantal liedjes voor uitvoerende artiesten als Jenny Arean, Herman  van Veen, Adèle Bloemendaal, Joost Prinsen, Wieteke van Dort, Aart Staartjes, Lenny Kuhr en Willem Nijholt.

In het begin van dit jaar verscheen zijn lang verwachte biografie In de man zit nog een jongen van Elsbeth Etty.

NOG SLECHTS ENKELE KAARTEN BESCHIKBAAR!
                -- voor reserveren zie KALENDER --Ik had het grote genoegen om met hem een aantal producties te mogen maken: de opera Noye's Fludde van Benjamin Britten bewerkte hij tot Een flinke zondvloed, hij schreef een twintigtal teksten voor het oratorium Een eigen Hooglied, ik regisseerde zijn kindermusical Riket met de kuif en gebruikte meerdere prachtige vertalingen van middeleeuwse gedichten van zijn hand voor Passie, een uniek en grootschalig spektakel gebaseerd op Arnoul Gréban 's mysteriespel Le mystère de la Passion. 
 
Speciaal voor mijn inmiddels traditionele Kerstavondvoorstelling in de voormalige smederij van Wim de Natris in Nijmegen stelde ik een poëzieprogramma samen: Vroeger kon het zo hard sneeuwen.

Samen met singer-songwriter Kelvin Klaassen breng ik een forse selectie van zijn gedichten en liedteksten, waarbij de nadruk ligt op het minder bekende repertoire van de Enschedese bard die in 2003 overleed.
Stoel