Sundarikatha 2017

 

'SUNDARI WORDT EINDELIJK RECHT GEDAAN'


Toen duidelijk werd dat Paul van der Velde, mijn partner, zijn nieuwste boek SUNDARIKATHA - het verhaal van Sundari - niet alleen met een enthousiasmerend toespraakje zou presenteren, maar ook met de expositie van de ruim 70 schilderijen die hijzelf speciaal voor dit boek schilderde, kwam al gauw ook het idee bovendrijven om een selectie van teksten uit dit prachtige werk te presenteren door enkele acteurs.

Vervolgens bood Rokus de Groot, musicoloog en componist, aan om een tweetal teksten op muziek te zetten voor stem en cello. Een bijzonder project was geboren, en ik zou de regisserende 'vroedvrouw' zijn.

 

 

Omringd door een 40-tal schilderingen en in aanwezigheid van bijna honderd gasten kwam het verhaal van SUNDARI in woord, klank en beeld tot leven.

Marieke Koster zong de muziek van Rokus de Groot betoverend mooi, terwijl Eduard van Regteren Altena op indringende wijze de cellopartij voor zijn rekening nam. Louise Broekhuijsen, Annemiek Gerlag en ik probeerden de gedachtewereld van Sundari te verklanken, terwijl Annemiek ook nog eens een kwetsbare en oude Sundari toonde met fragiel vormgegeven  bewegingen.

Het was heerlijk om met mijn talenten en kwaliteiten die van Paul te mogen ondersteunen.

 


Stoel