Schrijver

'EEN VERBORGEN VERHAAL TE VOORSCHIJN SCHRIJVEN'

Als theatermaker begon ik ook reeds vroeg met het schrijven van toneelteksten. In collectief verband schreef ik mee aan een 13-delige televisieserie voor kinderen. Daarnaast schreef ik speelteksten voor kleine bezetting, alsook een groot aantal solovertellingen.

Ook dichtte ik liederen voor musicals en bijvoorbeeld teksten voor Een Enschedees Requiem ter gelegenheid van de Enschedese vuurwerkramp (2001) en Lente opnieuw over het leven ná een orgaantransplantatie.
                                                                                                      Foto: Carlo ter Ellen

 

In 2014 bewerkte ik een aantal middeleeuwse bronnen tot acht monologen die gezamenlijk vertellen HET ONGEKENDE LEVEN VAN J.  De J staat dan voor Jesjoe ofwel Jezus.

In 2015 maakte ik een bewerking van het oud-indiase heldenepos RAMAYANA - het lied van Rama. In 2016 volgde een bewerking van het 3500 jaar oude GILGAMESJ-epos.

In de zomer van 2017 schreef ik een eigenzinnige interpretatie van het oud-testamentische Boek JOB onder de titel Job - een aanklacht.
In diezelfde periode schreef ik een essay over Jong zijn, oud worden onder de titel Nog lang en gelukkig en daarna. Aan de hand van twee sprookjes vertel ik daarin over de uitdagingen en taken in de verschillende levensfasen. 

Medio maart 2019 voltooide ik DWAAS: in een proloog en vier monologen - géén hagiografie - vertel ik over Fransiscus van Assisi en zijn tijd. De tekst is in de vorm van de Commedia dell' Arte gegoten: De Kapitein, De Minnaar en De Bange Knecht, evenals zuster Dood, kijken terug op hun ervaringen met Francesco - God 's uitverkoren dwaas.

Recentelijk voltooide ik NOODAAK en DODENDANS waarover onder  Schrijver meer (zie links menu).

 

Stoel