Schrijver

'EEN VERBORGEN VERHAAL TE VOORSCHIJN SCHRIJVEN'

Als theatermaker begon ik ook reeds vroeg met het schrijven van toneelteksten. In collectief verband schreef ik mee aan een 13-delige televisieserie van de NCRV. Daarnaast schreef ik speelteksten voor kleine bezetting, alsook een groot aantal solovertellingen.
Ook dichtte ik liederen voor musicals en bijvoorbeeld de teksten voor Een Enschedees Requiem ter gelegenheid van de Enschedese vuurwerkramp (2001) en Lente opnieuw over het leven ná een orgaantransplantatie.

In opdracht van bedrijven en instellingen schrijf ik teksten op maat, die vervolgens, met of zonder muziek, door mij/ons gepresenteerd worden bij jubilea, congressen, presentaties en symposia.

                                                                                                      Foto: Carlo ter Ellen

Tussen 2004 en 2007 werkte ik langdurig aan Het gelogen leven van Heer P - een dwaze monoloog over Pulcinella, een Napolitaanse knecht uit de Commedia dell' Arte.

In februari 2011 verscheen een EEN HELLEHOND VAN PLUCHE over mijn levertransplantatie.

In 2014 publiceerde ik de gedichtenbundel LENTE OPNIEUW. In hetzelfde jaar bewerkte ik een aantal middeleeuwse bronnen tot 8 monologen die gezamenlijk vertellen HET ONGEKENDE LEVEN VAN J.  De J staat dan voor Jesjoe ofwel Jezus.

In 2015 maakte ik een bewerking van het oud-indiase heldenepos RAMAYANA - het lied van Rama.

In 2016 volgde een bewerking van het 3500 jaar oude GILGAMESJ-epos.

In de zomer van 2017 schreef ik een eigenzinnige interpretatie van het oud-testamentische Boek JOB onder de titel Job - een klaaglied. In diezelfde periode schreef ik een essay over Jong zijn, oud worden onder de titel Nog lang en gelukkig en daarna. Aan de hand van twee sprookjes vertel ik daarin over de uitdagingen en taken in de verschillende levensfasen. 

Momenteel werk ik aan een tekst met de werktitel De Fransoos. Het wordt een theatermonoloog - géén hagiografie - over Fransiscus van Assisi en zijn tijd.

 

Stoel