Nog lang en gelukkig en daarna

 

'OVER SPROOKJES EN DE VERSCHILLENDE LEVENSFASEN'

 

Gedurende ruim veertig jaar heb ik niet alleen een immense bibliotheek vol boeken over sprookjes, mythen en legenden om me heen weten te verzamelen (en er een fors deel van gelezen), ook hield ik mij intensief met de symbolische duiding ervan bezig.
Niet alleen voor mijn eigen vertier - ik was als kind al gek op sprookjes - maar ook om ze ter inspiratie te gebruiken voor mijn werk als theatermaker en vooral als verteller.
Daarnaast heb ik binnen mijn professie als creatief therapeut - beeldend en drama (een tweede beroep dat ik vele jaren met intens genoegen heb uitgeoefend) veel gewerkt met zelf geschreven sprookjes en bestaande sprookjesmotieven.
Dit om meer inzicht te krijgen in ons eigen bewust en onbewust handelen.
Samen met collega's gaf ik jarenlang workshops over de vraag wat sprookjes en mythen ons kunnen vertellen over de verschillende levensfasen. Deze workshops kunnen, op verzoek, nog steeds georganiseerd worden. Ook voor lezingen over dit onderwerp kan iedereen mij benaderen...


In opdracht van de directie van Saswitha - Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte - in Bilthoven hield ik voor hun cursisten een lezing over deze fascinerende materie. Voor mezelf was dat een goede aanleiding om me nogmaals diepgaand met dit onderwerp bezig te houden.

De tekst werd door C.G. JUNG VERENIGING NEDERLAND - IVAP intergaal uitgegeven in een prachtig vormgegeven boekje.

Met plezier geef ik een avondvullende lezing over de betekenis van sprookjes voor de verschillende levensfasen.

De integrale tekst van de lezing kunt u binnenhalen, door op onderstaande link te klikken.

Lees verder...

 

Stoel