Nog lang en gelukkig en daarna

 

 

Gedurende ruim veertig jaar heb ik niet alleen een immense bibliotheek vol boeken over sprookjes, mythen en legenden om me heen weten te verzamelen (en er een fors deel van gelezen), ook hield ik mij intensief met de symbolische duiding ervan bezig.
Niet alleen voor mijn eigen vertier - ik was als kind al gek op sprookjes - maar ook om ze ter inspiratie te gebruiken voor mijn werk als theatermaker en vooral als verteller.

Daarnaast heb ik binnen mijn professie als creatief therapeut - beeldend en drama (een tweede beroep dat ik vele jaren met intens genoegen heb uitgeoefend) veel gewerkt met zelf geschreven sprookjes en bestaande sprookjesmotieven. Dit om meer inzicht te krijgen in ons eigen bewust en onbewust handelen.

Samen met collega's gaf ik jarenlang workshops over de vraag wat sprookjes en mythen ons kunnen vertellen over de verschillende levensfasen. Deze workshops kunnen, op verzoek, nog steeds georganiseerd worden. Ook voor lezingen over dit onderwerp kan iedereen mij benaderen...

 

 

In een later stadium wil ik hier meer over schrijven op deze site, want ik wil al die vergaarde schatten niet laten wegkwijnen onder het stof der vergetelheid.
 
Op dit moment wil ik vooral even kwijt dat ik, in opdracht van de directie van Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven, voor hun studenten een lezing heb gehouden over deze fascinerende materie.

De integrale tekst kunt u binnenhalen, door op onderstaande link te klikken.

Lees verder...

 

 

Stoel