TransplantERENdag

zaterdag 9 juni 2018
LEVEN
SLIED
Grote kerk Naarden

Alweer zijn bijna vijfhonderd getransplanteerden, hun dierbaren, nabestaanden van overledenen die donor werden, donoren bij leven en andere betrokkenen naar het landelijk Donor Monument en de ernaast gelegen Grote Kerk in Naarden gekomen voor de elfde editie van de TransplantERENdag. Samen kijken ze op deze stralende zaterdagmiddag terug en eren ze de donoren, samen kijken ze vooruit en vieren het leven. Godfried Beumers wist opnieuw een bijzonder programma samen te stellen!De herdenking begint hier buiten, bij het monument, al lang voor aanvang van het officiële programma. Het officiële programma van 2018 zelf leek uit enkel gouden bijdragen te bestaan: evenwichtiger en fraaier was deze twee-jaarlijkse bijeenkomst volgens vele aanwezigen nog nooit.
 
Willeke Heijstee en Kelvin Klaassen - beide gezegend met een stem als een klok - werden doeltreffend, uiterst muzikaal en vaak zelfs poëtisch bijgestaan door Annabel Schouten en Koen Gijsman. Louise Broekhuijsen las sober en ontroerend gedachtenbriefjes van gasten voor. Dingeman Coumou, gitarist van beroep, herdacht in fraai gitaarspel zijn overleden vrouw die donor werd. Nicole Jacobs en Jaline Meetsma, allebei moeder, vertelden samen hun uiteenlopend en aangrijpend verhaal: waar de één een zoon, die donor werd, moest afstaan aan de dood, was de ander de gelukkige en toch ook bezorgde moeder van een kleuter die, ruim een jaar oud, een lever-transplantatie moest ondergaan. Ester van Drogenbroek  ontving meer dan 20 jaar geleden een lever en vertelde sober en indringend over de wonderen in haar leven. Bij leven gaf Aline Dijkshoorn een nier aan een vriend, Jan Bausch. Samen vertelden zij tot slot hun verhaal op lichte toon en vol humoristische relativering.
En steeds waren er die prachtig gearrangeerde en gezongen liedjes!
    
Het mag duidelijk zijn dat St. Donor Monument, de organisator, met deze bijeenkomst een troef in handen heeft en dat velen deze dag nog lang zal heugen!
 
zie ook: www.donormonument.nl
NB De eerstvolgende TransplantERENdag
is op zaterdag 13 juni 2020(!)
Binnenkort komt hier nieuwe informate!
 
Stoel