TransplantERENdag

 

 zaterdag 9 juni 2018

 

LEVENSLIED

GROTE KERK
NAARDEN


Op de TransplantERENdag komen getransplanteerden en hun dierbaren, nabestaanden van donoren, donoren bij leven en andere betrokkenen bij elkaar om terug te kijken en te eren, vooruit te kijken en te vieren. Het is altijd een middag vol verhalen, met veel muziek en enkele rituelen.

Het bestuur van Stichting Nationaal Donor Monument (dat deze dag realiseert) heeft mij opnieuw gevraagd om deze editie, de elfde al,  inhoudelijk vorm te geven.

Daarom zoek ik mensen die op die dag hun eigen verhaal willen vertellen over ziekte en angst, over wanhoop en hoop, over verdriet en geluk, over de noodzaak van transplantatie en de mogelijkheid van donatie. Ik wil onze gasten graag verhalen laten horen van mensen die in die zware periode troost vonden bij een stemmig, optimistisch, boos, droevig, vrolijk of swingend lied. Of wellicht hielp in een later stadium een lied juist om het leven weer te omarmen!?
 
Was dat misschien Adèle's to make you feel my love? Of Led Zeppelin's Stairway to heaven? Was het een lied van Mozart, van Jacques Brel, of van Blöf, Schubert, Frans Bauer, Piaf of...

Het lijkt ons prachtig als je mee wilt werken aan deze dag!

Schiet jou zo'n lied bij jouw verhaal te binnen? Schrijf dan beknopt die eigen ervaringen op. Let wel: het hoeft nog geen afgeronde tekst te zijn. Dat komt later wel!
Mail deze herinnering, inclusief de titel en liefst de volledige tekst met je contactgegevens voor 15 oktober naar info@godfriedbeumers.nl. 

Ik neem dan contact met je op!Stoel