Vroeger kon het zo hard sneeuwen

... ik heb geleefd voor mijn gedichten...

 een hommage aan de poëzie van Willem Wilmink


In 1972 kreeg ik voor mijn verjaardag het gedichtenbundeltje BRIEF VAN EEN VERKADEMEISJE van ene Willem Wilmink. Nooit van gehoord!
Maar ik viel meteen als een blok voor zijn 'liedjes'. In oktober van datzelfde jaar zond de VARA de eerste aflevering uit van DE STRATEMAKEROPZEESHOW, een gigantische televisiehit.

Daar begon de glorieuze schrijverscarrière van Willem. Hij en het hele productieteam werden door DE TELEGRAAF beschreven als 'pedagogische vijand van de jeugd'. Willem Wilmink werd tekst-leverancier voor vele televisie-programma's en vele zangers en cabaretiers. Allemaal stonden ze te dringen om een tekst van hem te mogen vertolken!

 

Voor meerdere poducties werkte ik met hem samen. Willem was geen makkelijk mens, niet voor zichzelf en niet voor anderen. Maar hij was wel 'de meester van de eenvoud'. Hoog tijd dus om, samen met zanger en componist Kelvin Klaassen, een hommage te brengen aan deze reus.

Ik stelde met plezier een programma samen met grotendeels onbekend werk. Kelvin, jong en niet bekend met het werk van de dichter, nam mijn uitdaging aan en herarrangeerde bestaande melodieën, componeerde er zelf enkele en bracht fonkelend ruim een hand vol liedjes tot leven...

Reacties:

'Het wordt tijd om de bundel  'verzamelde liedjes en gedichten' aan te schaffen.'
'Beumers draagt gedichten voor alsof hij zingt!' 
'Kelvin Klaassen als zanger is een rasverteller!'

* VOOR VOLWASSENEN
* GEEN TECHNISCHE EISEN
* BESCHIKBAAR VANAF HEDEN
* PRIJS OP AANVRAAG   

 

 

Stoel