Nog lang en gelukkig en daarna

 

'OVER SPROOKJES EN DE VERSCHILLENDE LEVENSFASEN'

Gedurende mijn leven heb ik niet alleen een immense bibliotheek vol boeken over sprookjes, mythen en legenden opgebouwd, maar ik hield mij ook intensief bezig met de symbolische duiding ervan. Niet alleen voor mijn eigen vertier - ik was als kind al gek op sprookjes - maar ook om ze te gebruiken voor mijn werk als theatermaker en vooral als verteller.

Daarnaast heb ik binnen mijn professie als creatief therapeut - beeldend en drama (een tweede beroep dat ik vele jaren met intens genoegen heb uitgeoefend) veel gewerkt met sprookjesmotieven, alsook met door cliënten zelf geschreven sprookjes. Dit om meer inzicht te krijgen in hun bewust en onbewust handelen.Samen met enkele collega's gaf ik jarenlang workshops over de vraag wat sprookjes en mythen, en ook spontaan gemaakte tekeningen, ons kunnen vertellen over de verschillende levensfasen.

In opdracht van de directie van Saswitha - Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte - in Bilthoven hield ik voor hun cursisten een lezing over deze fascinerende materie. Voor mezelf was dat een goede aanleiding om me nogmaals diepgaand met dit onderwerp bezig te houden.

De tekst werd door C.G. JUNG VERENIGING NEDERLAND - IVAP werd in 2018 integraal uitgegeven in een prachtig vormgegeven boekje dat helaas uitverkocht is.

Vandaar dat je de integrale tekst van de lezing kunt binnenhalen, door op onderstaande link te klikken:

Lees verder...

Stoel